Donatie projecten

Welterusten Sinterklaas

Donatiebedrag
€ 3000
Gedoneerd
€ 735
24%

TWEE , film van Eddie Bimmel

Donatiebedrag
€ 2000
Gedoneerd
€ 130
6%

Cruyffcourt Goese Polder

Donatiebedrag
€ 40000
Gedoneerd
€ 170
0%

Rolstoelhockey

Donatiebedrag
€ 1000
Gedoneerd
€ 1025
102%

Donatieproject starten

Hoe werkt het?

 

Wat is een donatieproject?

Een donatieproject is een concreet project met een duidelijk einddoel, een streefbedrag en een deadline. Het projectdoel moet duurzaam zijn en/of de leefbaarheid in eigen omgeving vergroten.

Wie kan een donatieproject starten?

Zowel particulieren als organisaties kunnen een project starten.

Welke stappen moet u nemen om uw project op te starten?

U maakt zelf een een projectpagina voor plaatsing op de website met eventuele foto's en video. De projectpagina biedt een korte en heldere omschrijving van uw project. In de projectpagina zijn tenminste opgenomen:

  • het einddoel van het project
  • het donatiebedrag dat u wenst binnen te halen via het Zeeuws Crowdfunding Platform
  • eventuele financiële bijdragen van anderen
  • eventuele tegenprestatie in de vorm van de levering van een dienst en/of product
  • de looptijd van het project
  • de besteding van de donaties indien op het einde van de looptijd het gewenste donatiebedrag niet is gehaald
  • de besteding van de donaties indien het gewenste projectbedrag op het einde van de looptijd is overschreden
  • omschrijving voortgangsrapportage

U mailt de projectpagina naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wij toetsen het project op realiseerbaarheid en haalbaarheid. We kijken of het initiatief duurzaam is en/of het een bijdrage levert aan het versterken van de lokale leefomgeving. Indien nodig, vindt hierna een gesprek met ons plaats.  Wanneer uw project voldoet aan de voorwaarden wordt het project op de website geplaatst.

Donateurs storten hun donaties op een aparte rekening van de Stichting Zeeuws Ontwikkelingsfonds, de website beheerder van het Zeeuws Crowdfunding Platform. De mail met de gegevens van de donateur, waaronder het donatiebedrag, wordt automatisch zowel naar ons als naar de projecteigenaar gestuurd. De mail met een bevestiging van ontvangst wordt eveneens gelijktijdig zowel naar de projecteigenaar als donateur gestuurd.

Als het gewenste donatiebedrag op de deadline te weinig is wordt dat bedrag eveneens overgemaakt naar de projecteigenaar. In de projectbeschrijving staat hoe dit bedrag dan besteed of aangevuld wordt.

Als het gewenste donatiebedrag op de deadline hoger is wordt dat bedrag eveneens overgemaakt naar de projecteigenaar. In de projectbeschrijving staat hoe dit bedrag dan besteed wordt.

Project rapportage

De uitvoering van het project wordt op de website van het Zeeuws Crowdfunding Platform bevestigd met een voortgangsrapportage als omschreven in de projectbeschrijving.

Kosten

Voor het onderhouden van de website, de administratie en de marketing van de Zeeuws Crowdfunding Platform brengen we een bedrag in rekening van 2% van de ontvangen donaties.